Mondatok, amiket nem akartunk soha leírni

A Faluság virtuális szerkesztőségében én vagyok a legközelebb a poszthumán gondolatkörhöz (tehát: a legpesszimistább), de még ezzel a megközelítéssel sem mertem gondolni, hogy két hónap alatt ennyire megváltozik a világunk. Az alábbiakban néhány ismerősöm facebook-bejegyzéseiből válogatok, akiknek a mondatai egy tavalyi olvasó számára igen furának tűnnének. Ma már nem.

Szülinapi ajándék: kaptam élesztőt a teszkóban!
(K. O.)

6-os, Pécs-Nyugat. Bácsi (75+), szatyorral, egyedül. Stoppolt.
Mire felfogtuk, mit láttunk (és el is hittük), már mindegy volt.

(B. A.)

Tegnap a lányomat 11 néztem. A konyhában ült, matek házit írt. Közben egy kis csoport gyerekkel beszélgetett a messengeren. Amolyan e-tanulószoba, Hallgattam, ahogy segítik egymást, ha valaki nem értett éppen valamit. Meghatódtam. Mély TISZTELET és NAGYRABECSÜLÉS a gyermekeinknek!!!
(Sch. G.)

Maruzsának tisztelettel csak annyit mondhatok, hogy a feleségem reggeltől késő estig a sulis ügyeket intézi, feladatokat ad fel, dolgozatokat javít Gclassroom-ban. Sajnos a Krétát is használnia kell, összesítésre, bizonyítéknak.
(L. I.)

Micsoda világ lett! Félünk a Veled való találkozástól. Hátha Te is víruhordozó vagy. Mi lesz ezután? Vissza tudunk változni? Félek.
(K. L.)

Mindenütt rossz, de a legrosszabb otthon maradni.
(W. Kr.)

Ma délben kiadtam az első-belső rendeletet. Az ebéd ugyanaz, mint ami tegnap volt (lencseleves csipetkével). Kiegészítő rendelet az első-belső rendelethez: a füstölt csont a kutyáé.
(W. K.)

Mi van a bfz karanténkoncerttel? Csak nálam szűnt meg az első szám után?
Ez ma már a második A hvg.hu radar reggeli hírösszefoglalója sem jött.
Nemcsak hiányzik, aggódom is mindkét csapatért.

(M. A.)

Új maszk, új remények
(D. A. T.)

Az ALDI-ban is fogytán a liszt meg a cukor, viszont van David Bowies meg Karl Lagerfeldes polo vedoruhazatnak
(J. K.)

Kérem, ha valaki jön Nyíregyházáról Budapestre az segítsen! Minden kórházi ruhám ott maradt, nem fogok tudni most újakat venni! Jó volna, ha valaki el tudná hozni nekem!
(K.O.)

Soha, egyetlen percre se kísértett az otthontanulás gondolata, mindig is olyan hálás szívvel gondoltam a pedagógusokra...
(B. Zs.)

megkérdeztem az ürgét, mindenkihez most megy órát cserélni, öregekhez, fiatalokhoz, mindenkihez, akinek most járt le az órája, mert.....- ahogy ő mondta, - valakinek dolgoznia is kell.....
(V.O.)

Pepe ma kiszámolta, hogy a budipapír készletünk 64 napra elegendő.
(Cs. E.)

~

Lehet, hogy néhány hónap múlva elkezd visszarendeződni a világ olyanra, mint tavalyig volt. De attól még nyitva marad a kérdés: mi lesz jövő tavasszal és utána? Kezdünk-e valamit addig azzal, hogy civilizációnk két alapvető részét, a mobilitást és a társas érintkezést érte lék?


Szerző: Kovács Balázs