Nyaralóprojekt 3. - A nyaraló

Lássuk a nyaralót! Egy képet már tettem fel, oda vagyok érte, már most szeretjük.
Ja igen, egy picit pici hetünkre, 44 nm. Hogy a kőművest idézzem: Amíg ti bementek, hol lesznek a gyerekek?
De mint Judit is mondta, ez most a kreativitás és az álmodozás kora, és ebben erősítjük gyermekeinket. Ennek legszebb példája, hogy amikor kivittük a gyerekeket a nyaralóba, és körbemutattuk, a középső fiam megkérdezte: Anya és hol fogunk mi aludni? Mire Pannika tárt karokkal rámutatott a természet lágy ölére kinn az ablak előtt, hogy: Nem látod Vince? Itt lesz a mi szobánk. Merthogy tényleg ott lesz, csak előbb meg kell építeni. Szóval építünk hozzá majd egy szobát valamikor, valamiből, addig meg úgy alszunk, mint itthon lehet 5 gyerekkel (sehogy - kackac), egymás hegyén hátán. Merthogy sok jó ember....
Na szóval van egy nappali 16nm, mellette két pici szoba 6-6nm, egy fürdő-konyha egyben 4nm, és egy wc 1nm. No meg egy közlekedő 2nm. És valaki valamikor hozzárittyentett még kívülről egy szobát 9nm. A kert végében van egy kis épület kb. 8 nm. De van a nappali előtt egy 20nm-es terasz a tó felé, és van egy stégünk (!).

enter image description here

A házat egy kicsit át kell majd alakítani, de nevezhetjük a teendőket nyugodtan NAGY ÁTALAKÍTÁSNAK is.
A tervünk az, hogy a nappali melletti egyik kisszoba falát kibontjuk, ott lesz a konyha, és így az életterünk a 20nm-es terasszal és a 22nm-es nappalival már értékelhető lesz, a fürdő pedig így tud fürdő lenni. A másik 6 nm-es szoba lesz a mi hálónk, a gyerekeké meg a jelenlegi kinti szoba 8nm, amihez hozzácsapnánk még egy 16nm-es szobát.
De először a kaput kell megcsináltatni, hogy legyen a telekhez külön bejárat, lebontani a lambériákat, villanyt cserélni, mert azzal nem lehet viccelni, aztán jöhet a kőműves, ablakok, ajtók, und so weiter, und so weiter. De erről később.


Szerző: Perényi Zita