Kertbe hívás

Tisztelt Érdeklődők!
Tisztelt Természetszeretők és Gyümölcsbarátok!
Kedves Zselici Tündérkertesek!

Örömmel, köszönettel és szeretettel nyújtom át Kovács Balázs és Kovács-Parrag Judit alábbiakban idézett meghívóját a Zselici Tündérkertek kertlátogatási sorozatának következő alkalmára, Judit, Balázs és kedves családjuk Ellenden található varázslatos kertjébe, július 22-re, szombatra, Judit szavaival: "egy kertnézegetős-mesélős-piknikezős napra"!

A mostani kertlátogatás alkalmával a test is és a szellem is táplálékot nyerhet:

  • a test táplálására Judit és Balázs bográcsos étellel készülnek, tündérkertes csapatunk pedig a batyus hagyományaink szerint járulhat hozzá az alkalom fényéhez;
  • szellemi táplálékként pedig a Judit és Balázs javasolta étlap: beszélgetés kertben a kertről: kert és liget; ember és kert; mindennapi változó viszonyulásunk saját tereinkhez; a kerthez való viszonyok esztétikai megjelenése; a kert és dzsungelharc kérdése, amely szintén mindenkit érint...

A szervezőknek mindig nagy segítség, ha előzetesen megközelítő fogalmuk lehet a várható létszámról, így tisztelettel kérném, hogy aki jönne erre a kertlátogatásra, szíveskedjen azt előre jelezni a pomona@t-online.hu címre, vagy a +36 30 4911955 telefonszámra, avagy Judit és Balázs alábbiakban, a meghívójukban megadott telefonjára.

Aki esetleg tudna autójával másokat is szállítani, legyen szíves ezt is előre jelezni, hogy összeszerveződhessünk.

Cím: Ellend, Petőfi u. 58. (útirány-információk alább)

Előzetes tájékozódásul én is szeretettel ajánlom az alábbi meghívóban megadott webhelyeket: https://falusag.hangfarm.hu és https://hangfarm.hu/

A jelentkezéseket és a 22-i különleges alkalmat örömmel várva, az alábbiakban idézem Judit és Balázs meghívóját, és csatolom az általuk küldött képet a kertjükről.

Gyümölcsbaráti üdvözlettel a Zselici Tündérkertek többi tagja nevében is:
Kustos Irma
Gyümölcsoltó Alapítvány

Judit és Balázs meghívója:

Kert- és ligetlátogatás Ellenden

Szeretettel várjuk az érdeklődőket kertünkben 2023. július 22-én, szombaton 17 és 21h között egy kert- és ligetlátogatásra Ellenden.
Lakókörnyezetünk kisebb-nagyobb telkein 2013 óta alakítgatjuk úgy a teret, hogy a természetesen itt élő növények és az általunk telepített növényfajták egyensúlyát megtaláljuk.
A rendszeresen szervezett alkotótelepeinken ebben a közegben és szellemiségben hoznak létre munkákat a művészek is.
A kapcsolódó építészeti felújítások a hagyományos anyagokat (vályog, mész, fa) preferálják.
Az eddigiekről a Faluság blogon (https://falusag.hangfarm.hu/) és a https://hangfarm.hu/ címen lehet tájékozódni.

enter image description here
Tóth Magdolna betontyúkocskája az Obilnaja ringlófa előtt

Címünk: Ellend, Petőfi u. 58.
Útirány-infók autósoknak és kerékpárosoknak: Pécs felől érkezve: Pécs->Bogád->Romonya, utána a dombtetőn jobbra Olasz felé, ahonnan 3km Ellend. Az útvonal ezen szakasza vadveszélyes. A falut elérve a Petőfi u. 58. a templomot követően az út bal oldalán lesz.
Bóly felől érkezve: Szederkény után jobbra Olasz felé, aholis Olasz->Hásságy-Ellend útvonalon haladva érhető el a falu.
A GPS nem túl megbízható, gyakorta a szántóföldre vagy földútra vezet.
Az is egy lehetséges megoldás, ámde eső után elég ragadós:) Parkolni a templom környékén tudnak.
Busszal érkezőknek: Pécsről a Belvárdgyula vagy Olasz irányában közlekedő buszokkal lehet kijutni hozzánk. Ellend-templom megállónál kell leszállni.


Szerző: Kustos Irma